diskusní fórum: www.vedome-ziti.cz.
Stránky jsou určeny úplně pro všechny. Osloví především ty, co pochopili, že už nechtějí dále zabíjet zvířata a jíst maso. Někdo o tom zatím alespoň uvažuje. Otevřete se tak širšímu vnímání světa, tedy i vnímání všech bytostí jako by to byli naši bratři. Začnete se přirozeně živit tak jak je naše tělo vybaveno od přírody a sice jen jako býložravci.
Některé informace možná osloví i ty, co se zatím nechtějí vzdát masa, ale nemusí ho mít každý den.
Jsem vegetarián 29 let a mohu předat své zkušenosti ostatním. Vím o tom, co je možné a dobré jíst nejen během běžného dne, ale i během těhotenství a kojení. Mám zkušenosti se svými dvěmi dětmi od jejich stvoření, během chození do školky, do školy, při sportu, oslavách, na cestách i při nemoci. Vlastním certifikáty : Poradce pro výživu a suplementaci,Výživa při diabetes, Cesta k vysněné postavě. Od roku 2018 jsem ájurvédic a provozuji ajurvédské centrum Ramiza v Třinci.
Každý jsme jiný a tak máme i jiné chutě a potřeby. U některých jedinců jsou chutě hodně individuální, ale vždy lze jíst bez masa a dle potřeb člověka.
Mám v zásobě mnoho informací o jednotlivých potravinách a o jejich složení. Důležitý je obsah výživných látek v jednotlivé potravině. Postupně budou informace uvedeny a doplňovány, aby jste věděli co kupovat, pokud potřebujete dodat tělu např. bílkoviny, minerály, vitamíny a další.
Existuje spousta receptů pro bezmasá jídla a některé mnou ověřené budou prezentovány. Většinu dobrých jídel můžete ochutnat ve Vegetariánské restauraci Harmonie, kterou provozuji v Třinci od roku 2012. Pestrou nabídku i jako inspiraci najdete na www.vegetharmonie.cz. Většina jídel je velmi jednoduchá, ale lze tvořit i kulinářské speciality. Základem vaření je stejně uplatnit vlastní kreativitu a recepty brát jen jako pomoc. Uvítám i další recepty od návštěvníků stránek.
Jsme to, co jíme. Nejenom, že podle toho vypadáme, ale i cítíme a přemýšlíme. Mým zájmem je otevřít lidi k dalšímu vnímání souvislostí života. Zdraví, příroda, vztahy, práce, zábava, děti , filosofie a další.
Internetová komunikace nám umožňuje o tématech z těchto stránek diskutovat, ptát se, odpovídat a to s kýmkoli na celém světě. Jsem Vám k dispozici a pokud budu znát odpověď, tak ráda odpovím. Nechám si i poradit, pokud mě přesvědčíte o svém tvrzení. Já sama nikdy hned neodsuzuji jakýkoli názor od druhých, i když mi třeba hned napoprvé připadá špatný, ale nejprve si o problému něco zjistím, promyslím a pak řeknu nějaký názor a zaujmu k tomu svůj jasný postoj. Neustále se vyvíjíme a tedy i naše názory se mohou zkušenostmi a zjištěnými informacemi měnit. Není dobré trvat na něčem dogmaticky a zarputile. Pokud jsem ale o něčem vnitřně přesvědčená, tak na tom trvám. Každý máme právo na svůj názor a na svůj vývoj.
Novinky
Novinky
Co říká prakrický lékař na vegetariánství? Poslechněte si na:Mudr. Zbyněk Luňáček
https://www.youtube.com/watch?v=IOLEzgP1ojM
https://e-petice.cz/petitions/petice-za-zmenu-stravovani-ve-verejnych-zarizenich.html
Setkání s biotronikem Tomášem Pfeifferem v sobotu 19.4. 2014 ve 14.30 ve Vegetariánské restauraci Harmonie v Třinci, Jablunkovská 382
My všichni svými jedinečnými způsoby hledáme. Na konci těchto cest, nejen u Komenského poutníka v Labyrintu světa a ráje srdce, je tušení hloubky bytí. Jsou to otázky života, osudu, zkrátka bytí. Mou cestu změnil "svou" filosofií Bytí Josef Zezulka. Vzájemné sdílení není jen slovo. Chcete-li, můžeme hledat společně na přednáškách Univerzity Bytí, která poskytuje tuto možnost již více jak 17 let.
www.dub.cz, tel.: 222318725
Tomáš Pfeiffer
Elixír dlouhověkosti, Goji šťáva 100%, více na www.vegetharmonie.ramissio.com
obsahuje mnoho vitamínu C, betakarotenu, 18 aminokyselin, nejvíce antioxidantů z rostlin na Zemi a další hodnotné látky. Dodává energii, regeneruje, očišťuje.
Vyrábí se přímo v Himalájích do 6 hodin od sběru. Bez přídavků konzervantů a cukru. Chuť po mrkvičce a rajčátkách. Na výrobu 1 litru šťávy Goji je třeba 7kg
plodů. Plody jsou plné sluneční energie a mají krásnou červenou barvu.
Albert Einstein ( vědec a matematik, fyzik): "Nic neprospěje liskému zdraví a zvýšení šance na přežití života na Zemi tak, jako evoluční přechod na vegetariánskou stravu."
" Člověk je část celku, jemuž říkáme vesmír, je jeho součástí omezenou v čase a prostoru. Vnímá sám sebe, své myšlenky a pocity jako něco odděleného od všeho ostatního, je to jakýsi druh optického klamu jeho vědomí. Tento klam se stává naším vězením, neboť omezuje naše osobní touhy a zalíbení pouze na několik nejbližších lidí. Naším cílem musí být vymanit se z tohoto vězení tím, že rozšíříme působení svého soucitu s do své milující náruče přijmeme všechny živé bytosti a celou přírodu."
Věřte svému srdci a intuici. Pátrejte po informacích, ověřujte si je a promyšlené uplatňujte ve svém životě.
Otvírám novou vegetariánskou restauraci Harmonie v Třinci.
Srdečně všechny zvu do příjemného prostředí a k ochutnání pestré vegetariánské stravy a nápojů.
Henri Monford, nic nejí a žije z prány
Mluvím na stránkách o výživě a o detailech co jíst, ale veškeré informace jsou úplné nic k tomu, co říkal pan Henri Monford. Ukázal mi jinou cestu, i když zatím v nedohlednu, ale je to možnost zcela jiného pohledu na výživu člověka a jeho možnosti, které se vymykají běžnému standartu a všem lékařským tvrzením.
V listopadu byl v České Republice francouz breatharián, co už 9 let nic nejí, jen lehce pije a přesto žije, léčí a je čím dál zdravější.
Jmenuje se Henri Monford, má 58 let a je to šaman. ( Není členem žádné sekty ani organizace, dělá vše jen za sebe sama.) Před tím, než se rozhodl nic nejíst a vyživovat se tzv. z prány, nebo-li z bioenergie, tak měl nadváhu,problémy s dýcháním, brýle a kožní problémy. Navíc byl závislý na systému peněz, na jídle a na politice lékařů a farmaceutických a zemědělských firem a samozřejmě na politice země.
Dnes říká, že je svobodný a na nikom nezávislý, je zdravý, veškeré zdravotní problémy mu ustoupili a navíc mu znovu narostli vlasy. Zlepšili se mu všechny smysly a může tak lépe provádět šamanskou činnost, tedy léčit a šířit informace dále po celém světě. Jeho tělo potřebuje denně jen 1,5 až 2 hodiny spánku a je to, jako by spal 8 hodin. Má tedy hodně času na další aktivity. Paměť má výbornou.
Než začal žít jen z prány, tak asi 2 roky přešel na půsty a omezení stravy a zlepšení stravy co se kvality týče. Ze svých 120kg měl pak jen 90kg.
U kamaráda četl knihu o výživě z prány od paní Jasmuheen a ráno začal, a od té doby už uběhlo 9 let. Jeho váha se upravila sama na 75kg a od té doby se drží na stejné úrovni.
Předpoklad je dát do rovnováhy všechny části člověka, tedy fyzickou, mentální, emoční i duchovní část a pak se zbavit všech strachů a nastoupit 21 dení přípravu podle návodu Jasmuheen, ale pít, aby se tělo očistilo a pak po zodpovězení důležitých otázek a odpovědi na všechny otázky ano, můžeme pokračovat, jinak je nutné se najíst. Je třeba poslouchat své tělo, jinak to není v pořádku a může to být i nebezpečné. Pokud je ale vše v pořádku, začne proces výživy z prány a celé tělo se vyčistí , uzdraví a omládne a s tím jde také zlepšení i duchovních a mentálních schopností. Také hlubší pochopení světa a souvislostí. V podstatě se změní celý člověk a to od základu, od buněk, protože výživa je čistá, bez nánosů toxinů a nepotřebných látek.
Nejlépe si ho poslechněte sami, připravte se na 3 hodinový záznam, ale stojí to za to. Pozval ho k nám pan Jaroslav Dušek a připravili několik přednášek po celé republice, zde najdete nahrávku .
https://www.ulozto.cz/11385736
https://www.ulozto.cz/11338624
Henri Monford v.doc (87,5 kB) ...........psaný text přednášky z Brna
V roce 2013 vyšla kniha přeložena do češtiny , editorka je češka a již také se živí pránou." Pránická výživa jiná cesta ke spiritualitě" Henri Monford, editorka Dana Hájková
přímo stránky pana Monforda.
https://nourriture.pranique.free.fr/livre.html
PS: Breathariánů je dnes na Zemi asi 30 000. Převážně v Indii, ale i v Americe a u nás.
BIOENERGIE .
Co to je bioenergie?
Kolem každé rostliny a živé bytosti je bioenergie, dá se říci jakási aura, zářivá energie, kterou bežným okem nevidíme, ale je měřitelná a fotografovatelná. Někteří citliví lidé ji vidí a nebo cítí.
Nejvíce BIOENERGIE Z POTRAVIN MAJÍ ROSTLINY. Tedy obiloviny, bobuloviny, plody, byliny a další. Nejvíce této energie je v čerstvě vypěstované rostlině, tedy hned po utržení a bez tepelné a jakékoliv další úpravy. Postupně se bioenergie vytrácí skladováním, konzervací a tepelným zpracováním. Mikrovlnný ohřev doslova zničí jakoukoliv bioenergii a navíc je potrava nejen mrtvá, ale i škodí.
Mrtvé bioenergeticky jsou také různé uměle vyrobené vitamíny, minerály, rafinivané tuky a cukry. Omezenou energii mají i minerály z hornin.
Škodlivou bionergii mají veškeré potraviny z masa a z výrobků z mrtvých zvířat. Jedná se o energii omezujícího a poškozujícího chovu, násilné smrti a hnilobného procesu, který začal ihned po zabití. Veškerá tato energie se neztrácí ani vařením, či jinou úpravou, ale ocitá se po snězení v těle člověka a velmi silně ho ovlivňuje.
Napadá mě několik otázek: Proč lidé ve vyspělých zemích trpí nedostatkem energie a jsou tak nemocní, když mají dostatek potravin a navíc bohaté na bílkoviny, minerály a vitamíny? Proč jsou někteří lidé obézní a přesto mají stále hlad? Proč roste egresivita? Kde se stala chyba?
Moje jedna z možných odpovědí a důvodů.............. protože jedí sice dost potravin, ale potraviny jsou chudé na bioenergii a nebo ji mají poškozenou. Možná, že by stačilo jíst méně, ale více energeticky bohatou stravu. Více se vrátit zpátky k přírodě a k jednoduchosti.
Snahou člověka by měla být rovnováha a to nejen na fyzické úrovni, tedy být fit po tělesné stránce, ale mít v pohodě i duchovní stránku a tak mít vyrovnanou bioenergii vlastní bytosti. Očistit se od různých nánosů nám může pomoci také strava s čistou bioenergií, očistí nejen fyzické tělo, ale i duchovní tělo. Bioenergie poté může proudit a my budeme mít dostatek síly, odolnosti a plné zdraví.
Doporučení: Jezte potraviny co nejvíce čerstvé, co nejméně tepelně upravujte, vyhýbejte se chemicky upravovaným potravinám, polotovarům a margarínům. Vyhoďte mikrovlnku. Pořiďte si zahrádku a pěstujte si vlastní ovoce a zeleninu a bylinky nebo nakupujte od pěstitelů, kteří se vyhýbají chemickému hnojení a snaží ošetřovat své výpěstky bilogicky. Pokud to nejde, tak alespoň jezte co nejvíce syrovou stravu a zbavenou všech dusičnanů a škodlivých povlaků. Choďte do přírody. A pokud stále jíte maso, tak začněte přemýšlet a zkuste se vcítit třeba někde venku na zahrádce třeba do mravence, do včely, do krávy, zkuste být chvíli jimi, tím zvířetem, možná časem pochopíte. A pak zjistíte, že Vám stačí menší dávky jídla a cítíte se lépe po všech stránkách.
PS: Jíme proto, abychom měli energii a ne proto, abychom naplnili břicho prázdnou hmotou.
Kontakt
....................
000 +420.604278455 dagmar.mrajcova@seznam.cz