Jáhly se žampiónami a se sójovou sekanou

Potřebujete:

Tak na 4 porce:

150g jáhel, 1 velká cibule, 1 měsíček česneku, 200g žampiónů, hotovou  sójovou sekanou( koupíte ve zdravé výživě).

Sekaná ze sóje lze nahradit třeba tempehem a nebo marinovaným tofu.

Olivový olej, sůl (nebo koření miso), sójová omáčka bez glutamanu,kurkuma, pískavice mletá, pepř.

 

 

Jáhly spaříme třikrát vařící vodou a vodu slijeme. Pak dáme jáhly vařit do vody se sójovou omáčkou, vody asi 1,5x více , než je jáhel. Stačí jáhly zavařit, přikrýt poklicí a nechat dojít už bez vaření.

Meztím si nakrájíme cibuli a dáme ji na oleji osmahnout na pánvičku, stačí jen lehce a pak hned podlijeme vodou. Přidáme nakrájené žampióny  a okořeníme a necháme tak 10 minut podusit, měla by tam být vždy trošku voda. Nakonec přidáme sójovou sekanou ( nebo tempeh a nebo marinované tofu). Jen chvilku prohřejeme a vypneme vařič. Přidáme prolisovaný česnek a uvařené jáhly. Vše promícháme a můžeme dávat na talíř.

 Doporučuji k tomu zeleninový salát a nebo alespoň bohatou zeleninovou oblohu. Na jaře lze použít i ředkvičky, zelený salát, ale klidně se hodí i naložené kysané zelí s mrkví a pod. Dětem můžete dát okurku nakrájenou na kolečka, papriku, malá rajčata a nebo jen mrkev nastrouhanou.