závin se sojovým masem

 

suroviny: 

sojové maso granulát,

listové těsto nebo jiné těsto vhodné na záviny, třeba i bramborobé těsto

zmražená zelenina více barev--mrkev, hrášek, paprika, fazolové lusky a další

cibule, česnek

olej

6 vajíček,

sůl, pepř, majoránka, paprika

strouhanka

Forma na chlebíček

 

postup:

Sojové maso dáme nabobtnat do vařící vody, kam jsme přidali zeleninový bujon, staří tak 10minut, poté scedíme. Dáme vařit 4 vajíčka natvrdo.

Mezitím si rozválíme těsto na závin. Nakrájíme cibuli a osmahneme na oleji na  pánvi, přidáme mraženou zeleninu, trošku vody a koření. Chvilku podusíme.

Do misky dáme nabobtnané a scezené sojové maso, přidáme lehce dušenou zeleninu, rozklepneme 2 vajíčka , prolisujeme česnek, dochutíme solí a kořením směs. Pokud je směs řídká, přidáme na zahuštění třeba strouhanku.

Oloupeme 4 vajíčka vařená natvrdo.

Formu na chlebíček vymažeme trošku olejem, dáme do ní vyválené těsto, kdy hodně těsta zústane venku na zakrytí.

Do formy dáme polovinu směsi . Pak naskládáme do řady vajíčka a nahoru dáme zbytek sojové směsi. Těstem zakryjeme přes sebe povrch formy a dáme péct nejprve pozvolna do trouby . Nakonec lze na chvíli zvýšit teplotu, aby povrch byl narúžovělý.

Po upečení lze závin vyklopit z formy a krájet na kolečka a podávat se zeleninou.

Pokud nemáte formu na chlebíček, tak udělejte normální motaný závin, kde doprostřed dejte ta vejce a upečte.

 

Dobrou chuť!