Lněný olej

21.07.2011 01:17

 

Lněný olej

 

Možná jste slyšeli o semínkách lnu, které kdysi byli velmi důležitým zdrojem energie v době dřívější, kdy lidé více pobývali v přírodě a byli spíše chudí a měli  náročnou práci  na poli a na horách. Už tehdy lidé pěstovali len pro semínka a pro další zpracování vláken na látku.

Ze lnu vyráběli i olej.

 

Dnes seženete lněný olej ve zdravých výživách. Nejlepší je v biokvalitě a lisovaný za studena bez jakýchkoliv chemických a jiných úprav.( Dnes už ji vyrábí i česká firma missiva a má vždy čerstvě vyrobený k prodeji na objednávku, dodává dva druhy , ze zlatého lnu a z modrého lnu).

Takto vydrží v dobré kvalitě omezenou dobu, snad jen 2 měsíce. Tedy je ho třeba skladovat v ledničce a co nejdříve zkonzumovat, jinak žlukne a je nepoživatelný.

Někteří mohou mít ze začátku i problémy s chutí lněného oleje, je tak trošku nahořklý, ale dá se smíchat třeba s tvarohem a nebo s ořechy a chuť se tím upraví.

Doporučuji přečíst knihu " Lněný olej, účinná pomoc proti arterioskleróze, infarktu a rakovině " od Dr. Johanny Budwig.

Paní Budwig je bioložka , která velmi odborně a přitom logicky vysvětluje jak je důležitý pro člověka čerstvý olej ze semen, navíc ten, který obsahuje nenasycené mastné kyseliny s dvojnou a větší vazbou.

V našich evropských podmínkách je nejlepší právě lněný olej. Nejlepší chování v těle má za přítomnosti bílkovin smíchaných s olejem, doporučuje tvaroh, popřípadě jogurt, ořechy. Vysvětluje v knize důležitost vazby molekuly mezi olejem a bílkovinou( ale čistou bez jedů).Nedoporučuje rozhodně maso ani ryby a vůbec ne konzervované potraviny.

 Dobře popisuje jak fungují elektrony, fotony a energie v člověku a v přírodě vůbec. Jak je důležité sluneční světlo pro náš organismus a také , že se zlepší příjem energie pro člověka, pokud začne jíst více plodin z přírody, ze semen a také nenasycené oleje . Vysvětluje škodlivost průmyslového zpracování olejů a tuků, především jejich ztužování, které je především krokem zpět a jen škodí. Má několikaleté zkušenosti i s lidmi, kterým změna podle jejích rad v jídelníčku pomohla k lepšímu zdraví  a i zachránila život.

 

Lněný olej má dostatek nenasycených mastných kyselin, vícevazných a tak dokáže v těle rozpouštět přebytečný tuk, a to i na orgánech jako je srdce, cévy a jiné. Dokáže aby vazba tuku povolila a odešla z těla a přitom tělo nabíjí elektronama, kyslíkem a tak dodává životní energii.

 Z  vlastní zkušenosti vím, jak zdravé jsou semínka lnu na vyčištění střev a promazání vnitřních orgánů, tedy olej jako koncentrace mazacích účinků ze semínek bude zaručeně úžasný. Doporučuji všem a především nastávajícím maminkám a lidem, kteří potřebují jakoukoliv rekonvalescenci. I u dětí je vidět nejen zlepšení zdravotní, ale i psychické. Myslím, že zdraví a naše psychika spolu úzce souvisí.

Tedy je důležité jíst dobré tuky a oleje a tím vlastně i šetříme, protože pak jíme méně a rozhodně máme více energie. Tedy nešetřete tam, kde nemáte a více přemýšlejte.

 Lze připravit dobré pomazánky se lněným olejem a s tvarohem. Lze rozmixovat a naředit do vhodné konzistence s mlékem a nebo s jogurtem, pak přidat různé příchutě.

Na sladko třeba s medem a na slano třeba s mrkví. Vřele doporučuji.

 Zkuste pár dní zařadit lněný olej s tvarohem a sami pocítíte tu změnu na sobě, většinou i něco zhubnete. Ještě lepší je prý přidat do pomazánky čerstvě namletá semínka lnu, ale fakt čerstvě namletá, jinak už nejsou dobrá.

 Složení nenasycených mastných kyselin Omega 3, Omega 6 a Omega 9:

Nenasycená kyselina prospěšná lidskému organismu Omega 3, kterou si lidské tělo neumí samo vyrobit je obsažena též v rybím oleji, ale lněný olej obsahuje 6x více této Omega 3 a tím pádem má i charakteristickou vůni Omega 3.

Omega 3 nenasycené mastné kyseliny pomáhají:

 

zjemnit pokožku a vyhladit vrásky

zpevnit vlasy a nehty

posílit imunitu

zmírnit kožní problémy / akné, lupénka,ekzémy,…/

řešit zánětlivé stavy

zlepšit soustředění, koncentraci a posílit paměť

schopnost soustředit se a učit se

dodat energii

dodat celkovou životní pohodu

Hnědý panenský olej kvete modře a obsahuje:

55% Omega 3,        14% Omega 6,         17 % Omega 9     

 

Tento olej má účinky popsané v knize Dr. Johany Budwig Lněný olej a má výborný poměr nenasycených mastných kyselin Omega 3, 6, a 9 a i tento olej lze upravit tak, aby pokrm z něho byl velmi chutný!

Používá se jako prevence i jako pomoc při léčbě civilizačních chorob, včetně rakoviny. Užívání lněného oleje v tvarohu má vysoce protirakovinné účinky.

 

Díky obsahu těchto esenciálních nenasycených mastných kyselin má lněný olej široké uplatnění pro zevní i vnitřní použití. Je prospěšný pro kůži, srdce, cévy, žlučník a střeva. 

Působí jako antioxidant, podporuje revitalizační procesy ve tkáních, příznivě ovlivňuje sliznice žaludku, normalizuje správnou funkci střev. Upravuje elasticitu cév a čistí tuky v cévách.  Lněný olej se používá při ischemické chorobě srdeční, snižuje vysoký tlak a cholesterol. Zlepšuje zrak, zbavuje migrénových bolestí a menstruačních potíží. Snižuje cukr v krvi. Má blahodárný účinek na kůži, vlasy a nehty. Podílí se na udržování normální hladiny LDL cholesterolu, celkově posiluje organismus a normalizuje životní pochody v těle.

 

Pomáhá při zácpě 1 polévková lžíce na lačný žaludek. Čistí střeva, při problémech konečníku a rakoviny střev je účinný v tvarohu nebo bílém jogurtu. Podáváme 1 – 2 polévkové lžíce denně.

 

Zlatý panenský olej kvete žlutě a obsahuje:

 1,6 % Omega 3 ,   68 % Omega 6,        18,5 % Omega 9 

Je vhodný zejména pro vegetariány a pro vegany, kteří nemají dostatečné množství Omega 6, která je obsažena v mase. Omega 6 hospodaří s tuky v krvi a v celém organismu. Je vhodná pro lidi s nadváhou.

Záruční lhůta obou olejů je 2 měsíce při skladovaní v chladnu a temnu, otevřený olej je třeba uchovávat v chladničce. Pokud uchováváte olej v chladničce, olej ode dna tuhne a v teple se zase rozpustí.

Lněné oleje na trhu jsou různé kvality a různé ceny. Pohybují se od 70,- Kč do 260,- Kč za 250 ml. Oleje od firmy Missiva mají tu nejvyšší kvalitu za střední cenu!

Recepty:

Náplň do palačinek:

1/4 kg tučného tvarohu

2 pol. lžíce Zlatého lněného oleje

2 pol. lžíce pomletého lněného semínka

2 pol. lžíce meruňkové marmelády

Promíchat, naplnit, sníst.

Dobrou chuť z Kobeřic

 

 

Pomazánka na celozrnný chléb:

1/4 kg tučného tvarohu

2 pol. lžíce hnědého lněného oleje

2 pol. lžíce pomletého lněného semínka

1 lžíce hořčice

1 nakrájená cibule

Sůl, pepř, paprika

Pažitka nebo petrželka

 

 

 

 

Dezert  slaný:

2 x sýr Lučina nebo Gervé

1 malá cibulka nadrobno nakrájená

   nebo utřený stroužek česneku

2 lžíce hnědého lněného oleje

 

Dezert sladký:

1x tvaroh tučný

2 lžíce medu nebo marmelády

2 lžíce zlatého lněného oleje

 

 

 

 

 

Co říká prakrický lékař na vegetariánství? Poslechněte si na:Mudr. Zbyněk Luňáček 

https://www.youtube.com/watch?v=IOLEzgP1ojM

 

http://e-petice.cz/petitions/petice-za-zmenu-stravovani-ve-verejnych-zarizenich.html

 

 

 

Setní s biotronikem Tomášem Pfeifferem v sobotu 19.4. 2014 ve 14.30 ve Vegetariánské restauraci Harmonie v Třinci, Jablunkovská 382

My všichni svými jedinečnými způsoby hledáme. Na konci těchto cest, nejen u Komenského poutníka v Labyrintu světa a ráje srdce, je tušení hloubky bytí. Jsou to otázky života, osudu, zkrátka bytí. Mou cestu změnil "svou" filosofií Bytí Josef Zezulka. Vzájemné sdílení není jen slovo. Chcete-li, můžeme hledat společně na přednáškách Univerzity Bytí, která poskytuje tuto možnost již více jak 17 let.

www.dub.cz, tel.: 222318725

Tomáš Pfeiffer

 

 

Elixír dlouhověkosti, Goji šťáva 100%, více na www.vegetharmonie.ramissio.com

obsahuje mnoho vitamínu C, betakarotenu, 18 aminokyselin, nejvíce antioxidantů z rostlin na Zemi a další hodnotné látky. Dodává energii, regeneruje, očišťuje.

Vyrábí se přímo v Himalájích do 6 hodin od sběru. Bez přídavků konzervantů a cukru. Chuť po mrkvičce a rajčátkách. Na výrobu 1 litru šťávy Goji je třeba 7kg

plodů. Plody jsou plné sluneční energie a mají  krásnou červenou barvu.

Albert Einstein ( vědec a matematik, fyzik): "Nic neprospěje liskému zdraví a zvýšení šance na přežití života na Zemi tak, jako evoluční přechod na vegetariánskou stravu."

" Člověk je část celku, jemuž říkáme vesmír, je jeho součástí omezenou v čase a prostoru. Vnímá sám sebe, své myšlenky a pocity jako něco odděleného od všeho ostatního, je to jakýsi druh optického klamu jeho vědomí. Tento klam se stává naším vězením, neboť omezuje naše osobní touhy a zalíbení pouze na několik nejbližších lidí. Naším cílem musí být vymanit se z tohoto vězení tím, že rozšíříme působení svého soucitu s do své milující náruče přijmeme všechny živé bytosti a celou přírodu."

Věřte svému srdci a intuici. Pátrejte po informacích, ověřujte si je a  promyšlené uplatňujte ve svém životě.

 

Otvírám novou vegetariánskou restauraci Harmonie v Třinci.

Srdečně všechny zvu do příjemného prostředí a k ochutnání pestré vegetariánské stravy a nápojů.

 

 

 

Henri Monford, nic nejí a žije z prány

Mluvím na stránkách o výživě a o detailech co jíst, ale veškeré informace jsou úplné  nic k tomu, co říkal pan Henri Monford. Ukázal mi jinou cestu, i když zatím v nedohlednu, ale je to možnost zcela jiného pohledu na výživu člověka a jeho možnosti, které se vymykají běžnému standartu a všem lékařským tvrzením.

V listopadu byl v České Republice francouz breatharián, co už 9 let nic nejí, jen lehce pije a přesto žije, léčí a je čím dál zdravější.

Jmenuje se Henri Monford, má 58 let a je to šaman. ( Není členem žádné sekty ani organizace, dělá  vše jen za sebe sama.) Před tím, než se rozhodl nic nejíst a vyživovat se tzv. z prány, nebo-li z bioenergie, tak měl nadváhu,problémy s dýcháním, brýle a kožní problémy.  Navíc byl závislý na systému peněz, na jídle a  na politice lékařů a farmaceutických a zemědělských firem a samozřejmě na politice země.

Dnes říká, že je svobodný a na nikom nezávislý, je zdravý, veškeré zdravotní problémy mu ustoupili a navíc mu znovu narostli vlasy. Zlepšili se mu všechny smysly a může tak lépe provádět šamanskou činnost, tedy léčit a šířit informace dále  po celém světě.  Jeho tělo potřebuje denně jen 1,5 až 2 hodiny spánku a je to, jako by spal 8 hodin. Má tedy hodně času na další aktivity.  Paměť má  výbornou.

Než začal žít jen z prány, tak asi 2 roky přešel na půsty a omezení stravy a zlepšení stravy co se kvality týče. Ze svých 120kg měl pak jen 90kg.

U kamaráda četl knihu o výživě z prány od paní Jasmuheen a ráno začal, a od té doby už uběhlo 9 let. Jeho váha se upravila sama na 75kg a od té doby se drží na stejné úrovni.

Předpoklad je dát do rovnováhy všechny části člověka, tedy  fyzickou, mentální, emoční i duchovní část a pak se zbavit všech strachů a nastoupit 21 dení přípravu podle návodu Jasmuheen, ale  pít, aby se tělo očistilo a pak po zodpovězení důležitých otázek a odpovědi na všechny otázky ano, můžeme pokračovat, jinak je nutné se najíst.  Je třeba poslouchat své tělo, jinak to není v pořádku a může to být i nebezpečné. Pokud je ale vše v pořádku, začne proces výživy z prány a celé tělo se vyčistí , uzdraví a omládne a s tím jde také zlepšení i duchovních a mentálních schopností. Také hlubší pochopení světa a souvislostí. V podstatě se změní celý člověk a to od základu, od buněk, protože výživa je čistá, bez nánosů toxinů a nepotřebných látek.

 Nejlépe si ho poslechněte sami, připravte se na 3 hodinový záznam, ale stojí to za to. Pozval ho k nám pan Jaroslav Dušek a připravili několik přednášek po celé republice, zde najdete nahrávku .

http://www.kinobox.cz/porady

http://www.ulozto.cz/11385736

http://www.ulozto.cz/11338624

Henri Monford v.doc (87,5 kB) ...........psaný text přednášky z Brna

V roce 2013 vyšla kniha přeložena do češtiny , editorka  je češka a již také se živí pránou." Pránická výživa jiná cesta ke spiritualitě" Henri Monford, editorka Dana Hájková

 

 

 

    http://h 

přímo stránky pana Monforda.

http://nourriture.pranique.free.fr/livre.html

 

PS: Breathariánů je dnes na  Zemi asi 30 000. Převážně v Indii, ale i  v Americe a u nás.

 

BIOENERGIE .

Co to je bioenergie?

Kolem každé rostliny a živé bytosti je bioenergie, dá se říci jakási aura,  zářivá energie, kterou bežným okem nevidíme, ale je měřitelná a fotografovatelná. Někteří citliví lidé ji vidí a nebo cítí.

Nejvíce BIOENERGIE Z POTRAVIN MAJÍ ROSTLINY.  Tedy obiloviny, bobuloviny, plody, byliny  a další. Nejvíce této energie je v čerstvě vypěstované rostlině, tedy hned po utržení a bez tepelné  a jakékoliv další úpravy. Postupně se bioenergie vytrácí skladováním, konzervací a tepelným zpracováním. Mikrovlnný ohřev doslova zničí jakoukoliv bioenergii a navíc je potrava nejen mrtvá, ale i škodí.

Mrtvé bioenergeticky jsou také různé uměle vyrobené vitamíny, minerály, rafinivané tuky a cukry.  Omezenou energii mají i minerály z hornin.

 

Škodlivou bionergii mají veškeré potraviny  z masa a z výrobků z mrtvých zvířat. Jedná se o energii omezujícího a poškozujícího chovu, násilné smrti a hnilobného procesu, který začal ihned po zabití. Veškerá tato energie se neztrácí ani vařením, či jinou úpravou, ale ocitá se po snězení v těle člověka a velmi silně ho ovlivňuje.

 

Napadá mě několik otázek:        Proč lidé ve vyspělých zemích trpí nedostatkem energie a jsou tak nemocní, když mají dostatek potravin a navíc bohaté na bílkoviny, minerály a vitamíny? Proč jsou někteří lidé obézní a přesto mají stále hlad?  Proč roste egresivita? Kde se stala chyba?

 

Moje jedna z možných odpovědí a důvodů.............. protože jedí sice dost potravin, ale potraviny jsou chudé na bioenergii a nebo ji mají poškozenou. Možná, že by stačilo jíst méně, ale více energeticky bohatou stravu. Více se vrátit zpátky k přírodě a k jednoduchosti.

Snahou člověka by měla být rovnováha a to nejen na fyzické úrovni, tedy být fit po tělesné stránce, ale mít v pohodě i duchovní stránku a tak mít vyrovnanou bioenergii vlastní bytosti. Očistit se od různých nánosů nám může pomoci také strava  s čistou bioenergií, očistí nejen fyzické tělo, ale i duchovní tělo. Bioenergie poté může proudit a my budeme mít dostatek síly, odolnosti a plné zdraví.

 

Doporučení: Jezte potraviny co nejvíce čerstvé, co nejméně tepelně upravujte, vyhýbejte se chemicky upravovaným potravinám, polotovarům a margarínům.  Vyhoďte mikrovlnku.  Pořiďte si zahrádku a pěstujte si vlastní ovoce a zeleninu a bylinky nebo nakupujte od pěstitelů, kteří se vyhýbají chemickému hnojení a snaží ošetřovat své výpěstky bilogicky. Pokud to nejde, tak alespoň  jezte co nejvíce syrovou stravu a zbavenou všech dusičnanů a škodlivých povlaků. Choďte do přírody. A pokud stále jíte maso, tak začněte přemýšlet a zkuste se vcítit třeba někde venku na zahrádce třeba do mravence, do včely, do krávy, zkuste být chvíli jimi, tím zvířetem, možná časem pochopíte.  A pak zjistíte, že Vám stačí menší dávky jídla a cítíte se lépe po všech stránkách.

PS: Jíme proto, abychom měli energii a ne proto, abychom naplnili břicho prázdnou hmotou.

 

 

Kontakt

Vegetariánská rodina, muži, ženy a děti §§§§§§§§§§§§§§§
....................
000
+420.604278455 dagmar.mrajcova@seznam.cz