Rakovinotvorné látky

Rakovina se šíří stále rychleji a zákeřněji a to dokonce i u dětí a mladých lidí.

 

Pomůžeme si už jen tím, že nejíme maso, ale tím není zaručena 100 procentní odolnost .

 

Jsou ověřeny další doporučení, jak si do těla nazanášet látky, které vyvolávají rakovinu.

 

Plísně:

Alfatoxin je silně rakovinotvorná látka. Vyskytuje se v plísních v potravinách. Stačí, když se někde na rožečku objeví malá plesnivá skvrna a je poškozený celý kus a je ho třeba nekompromisně vyhodit. Ublížil by nám. Je dokázáno, že je nakažen už celý kousek ovoce nebo zeleniny, či chleba apod. Tedy neodkrajovat, to nepomůže. Sice není nic vidět, ale je to už tam všude.

 Takže, je-li někde trošku na jablíčku náznak plísně, šup s ním do koše či do kompostu. Je-li někde plíšeň na mrkvi, neodkrajujte, ale celou vyhoďte.

Nepomůže ani povaření, či konzervování. Ta plíseň tam už je !!!!!

Dokonce i okolní kousky, pokud se dotýkali poškozeného kousku, už jsou napadeny plísní, i když ji nevidíme, tedy také raději vyhodit.

Marmelády, kompoty a jiné zavřeniny, pokud mají napovrchu začínající plíseň už nejezte, nepomůže ani odstranění povrchu, je to už všude, i když to nevidíte!

Bílé a nebo zelené tečky na chlebu či rohlíku většinou znamená plíseň, nepomůže odkrojení, jedině celý kus vyhodit. Dnešní doba sáčků a rychlého pečení tomu jen nahrává, tedy pozor!

 

Kyselina benzoová E 210:

 

Silně rakovinotvorná látka a přesto běžně se používá v potravinářství jako konzervant. Prý v malém množství neškodí, no já nevím, když to ani bakterie nežerou, tak já taky radši ne.

 Na malé množství nevěřím, jednou to tam a je a to mi stačí to nekupovat a nejíst a nepít. Protože pozor, dává se nejen do kečupu, do hotových jídel, konzerv a podobně, ale také do ochucených minerálek, džusů , hotových studených čajů a podobně.  Je nutné si vždy přečíst složení výrobku. Někteří výrobci už tuto látku ze zásady nepoužívají, ale většina  pravidelně. Dokonce i výrobky , které běžně kupujeme pro děti.

 

Dehet:

 

Podporuje rakovinu.

Vyskytuje se v uzených výrobcích a také v pražených výrobcích, např. káva, kakao, uzený sýr, salámy a jiné uzeniny. Omezte tyto výrobky.

Je bohužel také v pečených a smažených výrobcích.

Tedy co nejméně smažit, opatrně péct jen na lehce opečený povrch .

Tepelně upravovat: vařit, dusit . Dusit znamená, vždy za přítomnosti vody.

Co nejvíce jíst syrovou stravu.

Tmavou kůru z pečiva dát raději pryč.

 

Přísady rakovinotvorné používané v potravinách:

 

E131, 142,210,211,213,214,215,216,217,239

E 123  je silně rakovinotvorná!!!

 

 

I malé množství může vyvolat začínající proces, který třeba nepůjde zastavit, nikdy nevíme, jak jsme zrovna odolní a citlivý. Raději se těmto E vyhýbejte.

 

Rakovina také souvisí nějak s naší psychikou a nevyřešenými problémy, které dusíme v sobě a ty tam pak bují a bují v něco jiného. Tělo dává vědět nejprve psychicky, a pak když nepřijde náprava, tak už fyzicky.

 Tedy hledejte také v sobě, co děláte špatně a co máte v sobě nevyřešeno, co vás psychicky zatěžuje? Přemýšlejte co s tím, jak věc zlepšit, obrátit myšlení či vyhledejte pomoc.

 Možná vám pomůže se vyzpovídat někomu, komu můžete důvěřovat, nenechávat si problémy jen v sobě.

Možná pomůže nějaká relaxace v přírodě, cvičením, hrou, hudbou, setkáním s kamarády a podobně. Na to také nezapomínejte.

 Ve zdravém těle, zdravý duch! A platí to i obráceně. Tedy, jeli duše v pořádku, je i tělo v pořádku. Není-li něco s duší v pořádku, i tělěsně bude nějaký problém.  Tělo a mozek je docela dobře fungující a logický systém, který nám dává jasné signály, ale mi je v tom dnešním frmolu a hluku neslyšíme.

Tedy pokud to půjde, tak se někdy zaposlouchejte do zvuků svého těla a duše a možná něco uslyšíte.