špenátové lasaně , rychlé a chutné

suroviny:

nudle lasaně

špenátový protlak 2 balíčky

mléko nebo smetana

hladká mouka

sůl

česnek

majoránka a pepř

olej

trošku strouhaného sýra

hluboká forma na zapečení, nejlépe hranatá

 

 

postup:

Dáme do hrnce vařit a rozmrazit špenátový protlak, jakmile se rozmrazí, tak přidáme 2 dc mléka a ve trošce mléka rozmíchané tak 2 polévkové lžíce hladké mouky. Lze přidat i sladkou smetanu aby jídlo bylo lahodné. Přidáme sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Vše chvilku povaříme. Měla by vzniknout zelená směs omáčkové konzistence.

Do hranaté formy dáme trošku oleje na dno a roztečeme po celém dně, pak dáme první vrstvu plátků lasaní, pokryjem dno. Na to dáme trošku špenátové omáčky tak, aby nudle byli zality. Pak dáme další vrstvu nudlí lasaní, zalijeme omáčkou, další vrstvu lasaní, zalijeme omáčkou. Vše děláme podle velikosti formy a podle počtu strávníků. Nahoře by rozhodně měla být vrstva špenátu. Pak dáme formu zapéct do trouby. Stačí tak 20minut propéct. Po upečení dáme nahoru nastrouhabý sýr, který se trošku roztaví teplem formy a lasaní.

 Nakrájíme ostrým nožem na porce , podebereme naběračkou a podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

MŇAM!

Obměna:

Omáčku můžete vytvořit třeba i z rajčat s přidáním lilku a další zeleniny. Vše je dále ve vašich rukou a na vaší fantazii.