sojové plátky na pánvi osmažené a nebo jako řízek

suroviny:

balíček sojového masa plátky

zeleninový bujon

česnek, cibule, pórek

olej nejlépe olivový nebo slunečnicový

sůl, pepř, paprika

může být troška hořčice ale nemusí

 

postup:

Sojové plátky dáme vařit do vody se zeleninovým bujonem dle návodu tak 20 minut.

 Poté plátky scedíme a vodu ještě trošku i vymačkáme.

Nachystáme si do hrníčku olej, prolisovyný česnek, sůl, koření,lžička  hořčice a zamícháme.

Touto směsí potřeme sojové plátky. Necháme chvilku odležet.

Nakrájíme si cibuli a pórek a dáme dusit na oleji na pánev.

Přidáme olej a pak osmažíme plátky z obou stran .Vzniklou směs na pánvi lze  podlít bešamelem z mouky( nebo bramborového škrobu) a vody a udělat omáčku k příloze.

Lze podávat s rýží,  s pohankou a nebo i s bramborama.

 

Obměna:

Plátky po natření olejovou a kořenovou směsí obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance a usmažíme jako klasické řízky. Pak podáváme s brambory a nebo s  bramborovým salátem.

Vždy doplníme zeleninovým salátem z čerstvé zeleniny.

Chutná všem!