Těhotenství

Vždy je dobré vědět, proč vlastně chtít mít dítě.  Z duchovního pohledu je dobré vědět, že dítě má přijít pro svůj nejlepší další vývoj duše. Není dobré chtít dítě kvůli vyplnění svých potřeb a nebo dokonce kvůli udržení partnera, to by bylo špatně. Energie, kterou vkládáme do početí je důležitá, ta rozhoduje o tom jakou duši přitáhneme a kdo se nám narodí.  Je dobré se zamyslet na tím, proč to dítě skutečně chci  a jak se mu budu věnovat a starat se. Naše filosofie a nastavení nám pak umožní se věnovat pak dítěti s tím nejlepším úmyslem a s vědomím kvalitního vývoje jeho duše a tím i naší duše. 

Měla bych asi začít vývojem dítěte  u matky během těhotenství, ale začnu tím, že pokud plánujeme miminko, tak by se měla žena očistit už před otěhotněním a nejlépe i budoucí tatínek. Očistit své tělo od škodlivin, vynechat léky, alkohol, dát tělu dostatek ovoce a zeleniny. Dopřát tělu očistu střev, např, jezením lněných semínek,lžíce denně. Nebo pít indický ječmen. Dodat tělu kyselinu listovou. Mít dostatek pohybu, hlavně na čerstvém vzduchu.  Očistit své myšlení a těšit se na děťátko. Měli by ho chtít oba dva rodiče, jinak bude něco v budoucnu špatně. Hlavní zodpovědnost ale ponese vždycky matka, tedy hlavně ta si musí být jistá, že dítě chce.

A když už je dítě na cestě:

Nastávající maminka by měla dbát na bohatou a pestrou stravu a je jedno, jestli je vegetariánka a nebo ne.

 Měla by určitě jíst celozrnné potraviny, střídat luštěniny, jíst ořechy, mandle, sezam, dýňová semínka, hodně máku a kokosu. Nebát se jíst vajíčka a semtam i mléčné výrobky, hlavně tvaroh, sýry a jogurt. Používat mořskou sůl.

Nezaškodí, když si semtam dá lněné semínko na lžíci, nejlépe ráno. To pomáhá dobré peristaltice a také promazávat mateřská místa uvnitř maminky.

Pokud potřebujete dodat vitamíny B, kupte si pangamin a sušené droždí Tebi. 

Kyselinu listovou dodáte podle tabulek obsah minerálních látek na těchto www stránkách a nebo si lze zakoupit moc chutné šťávy bez konzervantů ,vyrobené z ovoce a bylinek,  energoton od firmy missiva na www.zdraviapriroda.cz.

Může pít kopřivový čaj, zelený čaj,  a další čaje raději střídat. Pít čaj připravený z maliníkového listí, který odlehčuje tvrdému bříšku a je něco jako pohlazení uvnitř. Buďto máte doma maliny a natrháte listí a nebo seženete v lékárně či u bilinkáře.

 Jíst hodně ovoce. Nejlépe ráno na prázdný žaludek, jedině tak se dobře tráví a dodá potřebnou energii a vitamíny, nezatěžuje bříško. Prostě se ráno nacpěte ovocem, váš talíř musí přetékat šlupkama a odřezkama z ovoce, když končí snídaně.  Ovoce na snídani vám stačí minimálně na další 2 hodiny.  Skutečně nemíchejte ovoce s jinými jídli, ať se mohou šťávy z ovoce v klidu trávit. Pokud máte ještě hlad , tak si dejte třeba sušené ovoce. Další jídlo  na svačinu už může být třeba něco hutného , jako je chleba a nebo graham.

Jíst pravidelně denně zeleninové saláty. V zimě třeba i kysané zelí a nakládanou zeleninu. Nejlepší je ale čerstvá. Mrkev a brokolici vařenou, nejlépe nad parou a nebo jen lehce dušenou, dobré promíchat s trochou oleje.

Oleje střídat, nejlépe olivový, slunečnicový. Sehnat si lněný, sezamový, kukuřičný, sojový.

Nebát se jíst máslo vyrobené z mléka. Margaríny jsou nestravitelné.

 Pokud na Vás jde nemoc , dávejte si echinaceové kapky a přidejte vitamín C, dá se sehnat vyrobený z třešně acerola z FINclubu. Musíte podpořit vlastní imunitu.

Dá se pít zázvorový čaj. Zázvor pomáhá také při nevolnosti a jako antibakteriální pomocník.

Rozhodně se hýbejte a pokud to váš zdravotní stav a vaše energie dovoluje, tak klidně sportujete, jen to nepřehánějte. Dobré je plavání, chůze, ale klidně i spinning omezeně a trošku hlídané posilování, ať už v posilovně, nebo na balónech a nebo lehká kalanetika a pod. Omezila bych jen skákání a nějaké krkolomné ohýbání. Prospěšná jsou i rúzná jógová cvičení, která pomohou uvolnit a připravit na porod.

V mnoha městech je cvičení pro těhotné většinou v nemocnicích ale i v mateřských centrech. Přijdete nejen do společnosti podobně vypadajících žen, ale i si pod vyškoleným dohledem zacvičíte.

 Jezte pokud máte hlad a omezte bílý cukr a bílé pečivo,jen  vás okrádá o mnoho dobrých minerálů a stopových prvků.

 Hodně pijte. Alespoň 2 l denně, čaje, minerálky, vodu, ovocné a zeleninové šťávy. 

Káva vám neprospívá. Pokud ji už musíte mít, že potřebujete energii abyste pořád nespala, tak pijte ajurvédské kafe  a nebo třeba šťávu energoton od firmy missiva.(www.zdraviapriroda.cz)

Dostatečně spěte.

 U jakýchkoliv životních problémů si řekněte, že jdou vyřešit i v klidu a že dítě nesmíte stresovat.

Nechte si od jiných lidí, pokud to potřebujete pomoct, ale co zvládnete sama, tak dělejte sama. Vychovávejte se tak k disciplíně, kterou budete při dítěti potřebovat.

 Nebojte se, že vaše dítě bude nějak omezené, že jste vegetariánka, ba právě naopak, bude více zdravé a bude i zdravě vypadat. Vám také nic chybět nebude.

Ps.:  více informaci o bylinkách, cvičení, homeopatii, éterických olejích a další užitečné rady o těhotenství, porodu a  šestinedělí se dočtete v knize

 Zdravé těhotenství přirozený porod od Ingeborg Stadelmann

a

Gravidjoga, Natália Makedonová